Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Halvor Heyerdahls vei 48
Mo i Rana, Nordland, 8626
Norway

+47 751 55 000

Company presentation of Arctic Circle Data Center AS, a data center offering host, co-host, cloud, consulting and edge compute services.

We specialize in open source solutions and have made our own designsbased on Open Compute hardware and Open Source software.

We utilize the natural resources of the arctic; clean power and natural cooling to offer Edge Cloud Services.

shutterstock_373259482.png

Vår historie

DET VAR EN GANG...

En ide om å utnytte de lokale fordelene for å kunne utnytte et grønt energioverskudd og naturlig kjøling til å kunne tilby norsk datakraft til regionale og internasjonale kunder. Dette var utgangspunktet ved etablering av selskapet i februar 2014.

Selskapet var en av flere oppstarter fra vekstmiljøet rundt Inkubator Helgeland, og ble etablert på bakgrunn av en mulighetsstudie utført i 2013 med støtte fra Nordland Fylkeskommune.

De første årene ble brukt til å utforske og evaluere forskjellige løsninger og markeder før det ble bestemt å satse på skybaserte tjenester i tillegg til tradisjonelt datasenter. Videre ble det tatt en beslutning om å bygge egen infrastruktur samt bygge egen OpenStack basert skytjeneste for å ha kontroll på alle ledd.

På høsten 2017 ble byggingen startet av vår egen infrastruktur, vi har bygget en redundant infrastruktur med tre uavhengige micro-datasentre, hvorav to er produksjonssentre med uavhengige strøm, backup energi og nettleveranser det tredje brukes til styring og kontroll. Vi etablerte også vår første pilot på skytjenesten med utvalgte pilotkunder.

I 23 april 2018 kunne vi åpne opp for kommersiell drift på vår skytjeneste "Arctic Cloud" og vi er stolte av å kunne si at vi har laget en løsning som er unik i Norden med åpen infrastruktur basert på Open Compute som støtter en løsning basert på åpen kildekode for størst mulig sikkerhet og transparens. Med våre microdatasentre er vi klare for å kunne levere skytjenester der hvor kunden er og vi kan derfor levere en "Edge Cloud" løsning.

Vi jobber nå med å støtte flere funksjoner i vår løsning samt å støtte andre skybaserte løsninger. I tillegg jobber vi videre med vårt større datasenterprosjekt: Arctic Circle Datacenter Campus.

Historien fortsetter....

 

JOBB HOS ACDC?

Vi er alltid ute etter tips og innspill på dyktige, sultne medarbeidere som trives i et spesialistmiljø med stor endring og stadige utfordringer.

Vi har kontorer både i Mo i Rana og Trondheim og jobber med stor fleksibilitet i forhold til arbeidssted og metode. Vi legger vekt på et godt arbeidsmiljø hvor vi sammen bygger en lærende arbeidskultur

Ta kontakt med oss dersom du ønsker å jobbe med datasenter- og skyteknologi.

 

LEDIGE JOBBER

Vi har for tiden ingen ledige stillinger.

 

Vi vil lyse ut dedikerte stillinger både på våre hjemmesider samt på våre sider på sosiale mediaer.

Følg oss gjerne på Facebook, Google+, Youtube eller LinkedIn - linker finner du nederst til høyre på sidene.