Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Halvor Heyerdahls vei 48
Mo i Rana, Nordland, 8626
Norway

+47 751 55 000

Company presentation of Arctic Circle Data Center AS, a data center offering host, co-host, cloud, consulting and edge compute services.

We specialize in open source solutions and have made our own designsbased on Open Compute hardware and Open Source software.

We utilize the natural resources of the arctic; clean power and natural cooling to offer Edge Cloud Services.

News / Nyheter

Offisiell åpning av Arctic Cloud skytjenester og datasentre av Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen

Stein Erik B. Myhre

Arctic Circle Data Center AS avholder offisiell åpning av skytjenesten «Arctic Cloud» og tilhørende datasenter torsdag 27/9, klokken 08:30-09:30. Åpningen vil bli foretatt av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Åpningen vil skje i Datahallen / Sentralverkstedet, Valseløypa 15, Mo i Rana (Se kart)

Om skytjenesten og datasentrene

Arctic Circle Data Center AS (ACDC) har mottatt innovasjonspris og innovasjonsstøtte for sitt arbeid med å lage en norsk skytjeneste med modulære datasenterenheter som kan distribueres ut til større produsent- og dataforbrukere.

ACDC har utviklet skytjenesten «Arctic Cloud» og laget prototyper på mobile datasenter som tjenesten kjøres på. Skyløsningen er basert på åpen kildekode og leverer digitale ressurser i form av virtuelle maskiner, skylagring, virtuell infrastruktur og nettjenester. Datasentrene/skymodulene er laget for å kunne være mobile datasentre dedikerte til skytjenester. Modulene er klargjorte for varmegjenvinning og for å kunne operere i alle slags forhold

De to modulene som åpnes av næringsministeren på torsdag er prototyper på framtidens skytjenester - hvor en kan tilby datakraft med små moduler nært dataprodusent og dermed kan gi fordeler som høy båndbredde, lav responstid og skalerbare ressurser til en konkurransedyktig pris.

Modulene trenger i prinsippet kun strøm og nett-tilkobling for å kunne settes i gang hos en ekstern kunde, uansett om dette er på Svalbard eller Lindesnes. Arctic Cloud er Nord-Norges første åpne selvbetjente skytjeneste.

Mer info på våre facebooksider.

Program

08:30 Portene til datahallen åpnes

08:40 Åpning ved Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen

09: 00 Presentasjon av Skytjenesten ved CTO ACDC - Øyvind Bakksjø

09:15 Spørsmålsrunde

09:30 Avslutning

Streaming av arrangementet

Arctic Circle Datasenter sin offisielle åpning kan du følge på våre facebooksider når vi starter torsdag klokken 0830. Ønsker du tilgang til livestreamen eller streaming direkte til din server er det mulig.

Kontaktperson for arrangementet

Stein Erik B. Myhre, salgs og markedsansvarlig

480177769

sebm@arcticcircledc.com

kart.png